luni, 13 mai 2013

De ce cred eu ca un anume tip de WhiteHat este BlackHat!

Cea mai buna explicatie este aceasta: pentru ca "orice incercare exterioara de influentare a rezultatelor in motorul de cautare incalca politicile google!: :) Si asta nu o spun eu, ci o spune Matt Cutts. Iar aceata incercare se numeste SEO (search engine optimization).

Unii folosesc pentru seo tool-uri automate de inscriere, altii pe cele semi-automate, altii inscriu manual si dau vina pe cei care folosesc programe automate sau semi-automate ca sunt niste spammeri ordinari, uitand ca si ei fac acelasi lucru ca si ceilalti, doar ca manual.

Inscriu in acelasi directoare, in aceleasi retele sociale, in aceleasi site-uri de wiki, in aceleasi site-uri de bookmark-uri sociale "spamate" de primii etc. A crede ca faci white-hat doar pentru faptul ca inscri manual e ca si cum l-ai acuza de lene pe vecinul de deasupra ca isi spala rufele cu o masina de spalat automata in timp ce si tu ai putea, dar preferi sa ti le speli la mana, ca sa arati cat esti de voinic...uitand ca rezultatul e acelasi...si ale tale si ale lui, tot prin apa trec si tot spalate ajung pana la urma. :)

Blackhat insemna influentarea rezultatelor in motorul de cautare in favoarea ta - scurt si la obiect! Dar nu oare incercam sa facem acelasi lucru si cand facem whitehat? Nu oare si atunci incercam sa influentam pozitiile site-urilor in motorul de cautare in favoare noastra sau a altora?

Whitehat inseamna sa astepti, inseamna sa faci un site si sa te uiti la el, fara sa faci nimic, sau sa scri ca nebunul in el toata ziua, sa astepti ca altii sa auda de el, sau sa-ti faci reclame pe la televizor si radio ca sa auda altii de el, sa intre pe el, sa le placa de el si sa fie atat de extraordinar incat sa-l share-uiasca prin toate retelele sociale posibile si imposibile, astfel ajungand viral, vizitat si rasvizitat de toata tara, continentul si lumea-ntreaga (hostingul sa te tina) - si odata cu "succesul acesta" - el se claseaza pe primele pozitii in motoarele de cautare - obiectivul tau e indeplinit! :)

Indiferent ca scri un articol pe un blog si link-ezi spre site-ul tau, ca-l inscri intr-un director, ca-i dai share pe facebook pentru ca e al tau, ca rogi un prieten bun, care e mare bloger si renumit in tara sa scrie un articol despre tine fara ca el sa vrea si o face doar pentru ca e prieten cu tine, ca il platesti sa faca asta, tot ce vrei sa faci e sa influentezi pozitionarea site-ului tau in motorul de cautare...deci Whitehat=Blackhat!

Ideea pana la urma in SEO fie el "white" sau black, este sa nu te opresti din construit linkuri relevante, si tot ce conteaza pana la urma sunt footprint-urile si sa sti cum sa-ti ascunzi urmele! :D

PS: acest articol nu se doreste a fi o parere autorizata, ci doar parerea mea logica...cred eu, despre White-Hat SEO vs Black-Hat SEO!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu